Такситата във Варна вдигат цените през лятото

  • 25 февруари 2012 17:35

  • 1249
  • 1
Такситата във Варна вдигат цените през лятото
© Булфото

Тарифите на таксиметровите услуги във Варна ще се увеличат преди летния сезон. Това коментира Димчо Иванов председател на синдикат "Авто 94" в града.

По думите му в близките 2-3 месеца едва ли могат да се увеличат цените, тъй като това ще се отрази, поради факта, че пътниците ще намалеят. "Всички услуги в страната повишават цената си - ток, вода, парно, нормално е да се увеличат и тарифите на такситата, но това няма да стане от днес за утре", категоричен бе Иванов.

По отношение увеличението на цените на таксиметровите услуги в София, синдикалистът изрази мнение, че това е напълно очаквано и оправдано, тъй като там цените са действително много ниски. Той подчерта, че цената, която варненци заплащат за таксиметрови услуги също не е реална.

Иванов все пак бе сигурен, че ако не сега, то в началото на лятото такситата със сигурност щели да вдигнат тарифите, защото не можело да издържат дълго в тази ситуация на непрекъснато увеличаващи се цени.

За последно тарифите им във Варна бяха вдигнати с около 45% в началото на есента 2011 година. В момента повечето варненски таксиметрови компании возят за 0,79 лв. за километър през деня, а нощната тарифа е 0,89 лв.. Първоначалната такса е 0,99 лв., а таксата за престой - 0,25 лв. на минута през деня и 0,35 лв. през нощта.

Димчо Иванов посочи, че промяната на тарифите е процес, който изисква време. Той обясни, че за преминаване към новите цени всички таксиметрови апарати трябва да преминат през специализирана лаборатория, а само този процес отнема около месец.

Последвайте канала на

1249 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мен

2012.02.26 | 09:16

1
Ами като не можете да издържите - фалирайте бе ! На никой не му пише в кръщелното свидетелство че успешния "бизнес" му е гарантиран от хорицата !!!

Добави коментар

Водещи новини