Магистрати събраха пари за деца с увреждания по време на благотворителен базар

  • 29 декември 2018 14:51

  • 769
  • 1
Магистрати събраха пари за деца с увреждания по време на благотворителен базар
© Булфото/Архив

Магистратите във Велико Търново купиха на благотворителен базар всички сувенири и керамични фигурки, направени в часовете по арттерапия от децата и младежите с тежки увреждания от социалния център в село Горски Сеновец. Събраните 340 лева бяха предадени на директора на Центъра за деца и младежи с умствена изостаналост в село Горски Сеновец Бистра Ботева.

,,Децата получиха подаръци. С другата част ще им купуваме материали за ателието по керамика и природни дейности. 21 са децата и младежите с ментални увреждания в социалния център в Горски Сеновец. Битовите условия са добри, но няма кадри'', посочи Бистра Ботева.

,,Имаме обзаведена зала за рехабилитация с уреди за физиотерапия, няма специалист, който да работи с тях. Примерно един рехабилитатор ще предпочете в някой спа център, но за тази мизерна заплата няма как да дойде'', сподели още тя за БНР.

Последвайте канала на

Владимир Василев
769 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Българин

2018.12.29 | 15:09

1

Срам!
МаНгиЗстратите получават между три и шест хиляди лева заплата,според трудовия им стаж.За съдиите се знае,че някои дори получават и кошници с"плодове", т.е. за тях сумата набъбва.
И вместо да се правят на шутове,да бяха дарили по една хиледарка на децата за Коледа.

Добави коментар

Водещи новини