Министър Лиляна Павлова пред TV7: Започваме изкърпване на дупките след снега

  • 25 февруари 2012 15:22

  • 2779
  • 4
Министър Лиляна Павлова пред TV7: Започваме изкърпване на дупките след снега
©

Имаме план за поетапно аварийно изкърпване на дупките, които се отвориха след снега. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена тази сутрин в студиото на „Факторът Кошлуков” по TV7.

Тя допълни, че трайността на изкърпването със студена смес е два месеца, но ще се направи с цел по-голяма безопасност по пътищата и предотвратяване на катастрофи. След като се стопи снегът и температурите се повишат, дупките ще бъдат запълнени с топъл асфалт, каза още министър Павлова. Тя посочи, че причина за появата на кратерите са използваните химикали, на чието въздействие не издържат реконструираните преди повече време пътища. При по-новите и добре реконструираните отсечки след третирането с химикали няма проблеми. Там асфалтът е по-дебел и следователно основата по-добра, добави Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Тя каза още, че там, където са установени неизправности при изпълнението, фирмите ще понесат отговорност и даде пример с АМ „Люлин”. Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена заяви, че с гаранцията от 740 000 евро, задържана от строителя Мапа Чингиз, ще бъдат покрити ремонтните дейности на магистралата.

Относно критичното състояние на отсечката от АМ „Тракия” между София и Пловдив, министърът на регионалното развитие обяви, че до края на тази година ще бъдат изкърпени участъците в най-лошо състояние. В допълнение тя каза, че през 2013 предстои пълна рехабилитация на този участък.

Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена засегна и темата за санирането на жилищата, като каза, че през месеците май и юни предстои да бъде изпълнена информационна кампания в 36 града за разясняване на условията за кандидатстване. Според нея по програмата трябва да бъдат обхваната минимум 5 000 домакинства, като Министерството на регионалното развитие и благоустрийството ще покрива 50% от разходите за обновяване и повишаване на енергийната ефективност. Според изчисленията за едно жилище от 75-80 кв. м са необходими общо около 10 000 лв., от които 5 000 лв. ще бъдат покрити от ведомството. Дейностите, които ще бъдат допустими, обхващат, освен саниране, подмяна на дограма, ремонт на покриви, подмяна на системата за доставка на електричество, въвеждане на възобновяеми енергийни източници, изграждане на системи за преминаване към отопление на газ и т.н. Одобрението на проектите ще бъде след извършване на енергиен одит за всяка сграда.

Последвайте канала на

2779 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ggg

2012.02.26 | 08:38

4
kvo 4e karpi6 i ti ma.....da te zakarpi koi nai ne moje i koga mu se nai ne6te......
dosta

2012.02.25 | 18:38

1
tupo kopele si ti

2012.02.26 | 08:38

3
и тази яко бонуси е взимала и не е била злоядо дете
ahah

2012.02.25 | 18:59

2
ama az sam 4oveka be. karpq dupki vsekvi na dostapni ceni ahahah tova e nashata balgariq zakarpvame vremenno a pak kato ruhne izvednash vsi4ko shte mu mislim

Добави коментар

Водещи новини