Експерти искат уволнение на ръководителите в АПИ

  • 27 декември 2018 11:26

  • 684
  • 0
Експерти искат уволнение на ръководителите в АПИ
© булфото/архив/

В свое отворено писмо до регионалния министър Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно от неправителствената организация „Институт по пътна безопасност” апелират за незабавното освобождаване на целия ръководен състав на държавната Агенция „Пътна инфраструктура” – АПИ, заради жестоката катастрофа край Своге, при която през изтеклата година загинаха 20 български граждани. Експерти от Института по пътна безопасност направиха свое паралелно разследване на трагедията в Искърското дефиле.

ОТВОРЕНО ПИСМО

До

Г-жа Петя Аврамова

Министър на регионалното развитие и благоустройството 

Госпожо Аврамова,

Вие станахте министър единствено и само, защото вашият предшественик със своето бездействие превърна пътната безопасност по пътищата на България в най-големия страх на българските граждани.

Минаха четири месеца след ужасната трагедия сполетяла народа ни край град Своге, но Агенция пътна инфраструктура продължава безотговорно да управлява безопасността по пътищата ни. В навечерието на коледните празници за пореден път сме свидетели на неспособността на ръководството на АПИ да осигури безопасна пътно транспортна система. За пореден път се прави опит отговорността да се прехвърли на шофьорите, поддържащите фирми, светия синод и кой ли още не. Процесите на разпад в управлението на пътната инфраструктура се задълбочават с всеки изминал ден. Арогантността и безхаберието на ръководството на АПИ премина всички човешки граници. Днес десетки семейства вместо да празнуват ще правят погребения.

Институтът за пътна безопасност категорично Ви призовава да освободите целият управителен съвет на Агенция пътна инфраструктура, като първа стъпка за промяна на управлението на безопасността по нашите пътища.

Уверяваме Ви, че няма да се уморим в битката за спасяване на живота  на българите по пътищата на България.

Института за пътна безопасност

Последвайте канала на

Novini.bg
684 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини