Крайбрежната алея в Балчик ще бъде обновена за идващия туристически сезон

  • 23 декември 2018 12:06

  • 548
  • 0
Крайбрежната алея в Балчик ще бъде обновена за идващия туристически сезон
© Pixabay

Крайбрежната алея в Балчик ще бъде обновена за идващия туристически сезон с финансов ресурс от 1 500 000 лева, съобщи  заместник-кметът по устройство на територията Димитрин Димитров. Инвестицията е осигурена по Програмата за трансгранично сътрудничество "Interreg V-A Румъния-България 2014-2020 година".

В участъка между културно-информационния център "Мелницата" и архитектурно-парковия комплекс "Двореца" с дължина 2400 метра ще бъдат укрепени пропаднали зони. Ще бъде положена нова настилка от асфалт и гранитни плочи. Около яхтеното пристанище ще бъде монтиран нов метален парапет.

Очаква се строителните работи да започнат напролет, посочи заместник-кметът. След реконструкцията алеята ще привлича повече пешеходци и велосипедисти за разходки край морето. Очаква се да се увеличат и посещенията в "Мелницата" и "Двореца", които дамбата свързва.

В трансграничния проект Балчик си партнира с румънската община Мангалия, където също се предвижда благоустройство на крайбрежна алея, каза Димитрин Димитров.

Последвайте канала на

Novini.bg
548 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини