Новите автобуси до Витоша тръгват още утре (снимки)

  • 21 декември 2018 13:37

  • 1187
  • 0
Новите автобуси до Витоша тръгват още утре (снимки)
© Novini.bg

Новите автобуси до Витоша тръгват още утре, тогава ще бъде пуснат и Симеоновският лифт. Това обяви пред журналисти кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по време на представянето на новите автобуси.

„Посрещаме новия зимен сезон с обновени автобуси, които тръгват още утре, и се надявам да бъдат много по-удобни за хората. Почти три пъти повече са седящите места в тях и са с повече багажни отделения, така че хората да могат да качват ските и шейните си. Общо местата са колкото и досега – над 80, с 60 седящи и 22 правостоящи места. Така че се надявам всички любители на зимните разходки и спортове да се възползват от този начин на достъп до планината“, коментира Фандъкова и допълни, че по-добре за природата е да е използва общественият транспорт, отколкото частните автомобили.

„Общо 10 са автобусите, които Столичният автотранспорт закупи със собствени средства, като 6 от тях са напълно оборудвани и готови утре да тръгнат към планината по двете линии - 63 и 66. Имаме и резерви, защото в пиковите часове в почивните дни съм възложила на автотранспорта да бъдат готови с резервни автобуси, ако се наложи“, посочи тя.

 „От утре ще заработи и Симеоновският лифт, така че се надявам максимално да подобрим достъпа до планината. Ако се наложи, ще се спира временно движението, за да се почистват пътищата. Тези автобуси ще се движат по разписанието, което е било до момента“, заяви тя и добави, че най-важно е през зимата децата от София да имат възможност да се учат да карат ски.

„За мен е важно планината да бъде удобна и достъпна за гражданите на София“, каза столичният градоначалник.

Попитана как ще коментира намека на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, че има неговата подкрепа за кмет на София за следващите избори, Фандъкова отвърна, че не е имало подобен намек.

,,Спекулации са твърденията, че е издигната моята кандидатура. Такова нещо нито е обсъждано, нито е време да се обсъжда'', категорична бе Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1187 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини