Археолози дариха инхалатори и креватчета на отделение за новородени в Монтана

  • 20 декември 2018 10:24

  • 301
  • 0
Археолози дариха инхалатори и креватчета на отделение за новородени в Монтана
© Pixabay

Научни работници от Института по археология към БАН събраха собствени средства и с тях закупиха три инхалатора и три креватчета за отделението по неонатология към Многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Стамен Илиев" в Монтана.

Дарението връчи директорът на института доц. д-р Христо Попов. Той припомни, че научните работници от Института даряват различни неща за нуждите на отделението за новородени бебета в Монтана за девети път.

В предишни години те са дарявали монитори, пулсоксиметри, инхалатори, везни за претегляне на бебетата, перални и сушилни и други неща. Преди всяко дарение те са питали лекарите от отделението от какво имат нужда в настоящия момент.

От началото на тази година през отделението по неонатология към болницата в Монтана са преминали 690 деца, като над 100 от тях са останали за повече от три дни, тъй като са били с малко тегло и е имало нужда да то увеличат преди да бъдат изписани. Инхалаторите са много нужни за малките бебета, обяви началникът на отделението д-р Антоанета Блажева.

Последвайте канала на

Novini.bg
301 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини