Закопчаха главен надзирател на затвора в Бургас

  • 24 февруари 2012 15:59

  • 1543
  • 0
Закопчаха главен надзирател на затвора в Бургас
© Булфото

Главен надзирател на затвора в Бургас и още един мъж са задържани при вземане на подкуп в Сливен. Акцията е проведена от ДАНС, а във финалната й част участваха и спецченгета от ОД на МВР.

Надзирателят и неговият "партньор" са закопчани при получаване на сумата от 2000 лева, съобщиха от окръжната прокуратура в Сливен. Арестът е станал в сливенско заведение, агенция Стандарт Нюз. Двамата обаче са искали общо 6000 лева, за да упражнят влияние при вземане на решение от други длъжностни лица за предсрочно освобождаване на затворник.

"Става въпрос за осъден за убийство мъж, който излежава своята присъда в Бургас", заяви пред агенция Стандарт Нюз окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов. Мъжът трябвало да бъде освободен, ако заплати всичките 6000 лева. Затворникът вече е разпитван в Сливен. Оказало се, че той редовно е плащал различни суми, за да може да прибира реколтата от своите ниви, които държал под аренда.

Операцията в Сливен е проведена по досъдебно производство на окръжната прокуратура, образувано за събиране на доказателства за корупционни практики в затвора на град Бургас по отношение на лица, изтърпяващи наказание "лишаване от свобода", казаха от прокуратурата. Срещу двамата арестувани са повдигнати обвинения за вземане на подкуп по чл. 304, ал. 1 от НК. Прокуратурата поиска постоянна мярка "задържане под стража" за главния надзирател и гражданското лице. Окръжният съд в Сливен обаче не уважи искането на прокуратурата и пусна двамата арестувани срещу парична гаранция от по 5000 лева.

Името на главния надзирател е Димитър Г., а на партньора му -Георги И. Посредникът е от Ямбол, откъдето е и мъжът, който излежавал 8-годишна присъда за убийство. Затворникът обаче е имал ниви с жито и редовно искал да излиза от килията, за да ги обработва.

Последвайте канала на

1543 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини