Добричка община приобщи повече от 100 деца и възрастни хора с увреждания

  • 18 декември 2018 16:03

  • 462
  • 0
Добричка община приобщи повече от 100 деца и възрастни хора с увреждания
© Pixabay

Община Добричка приобщи повече от 100 деца и възрастни с увреждания и техни близки, както и други обезверени и семейства в трудност, съобщи кметът Тошко Петков за постигнатото по проекта "Активност". Инициативата почерпи ресурс от 355 000 лева по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси".

В рамките на проекта общината обучи хора за домашни помощници, социални асистенти, озеленители и създаде социалното предприятие "Помощ в дома и градината". Новите услуги вдъхнаха живот на малките населени места, каза кметският наместник на Малка Смолница Тихомир Колев. Човек, когато е образован, печели доверие.

При нас професионален курс премина озеленител и хората веднага започнаха да се допитват до него как да подрежат розите, какво да засадят, разказа кметският наместник. Много сме горди, че сме на работа, заяви от името на придобилите професионална квалификация Живка Димитрова от село Стожер.

В Ден на кариерата хора с увреждания и техни близки вече научиха за възможностите да се включат в пазара на труда или да започнат свой малък бизнес.

Новото социално предприятие "Помощ в дома и градината" ще заработи още в началото на 2019 година като ще предоставя почасови услуги на хора в нужда в домовете им и ще поддържа зелените територии в общината. 

Последвайте канала на

БТА
462 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини