Какви са плановете на Столична община за 2019 г.?

  • 18 декември 2018 08:05

  • 494
  • 0
Какви са плановете на Столична община за 2019 г.?
© Кадър: БНТ

Транспортът догодина ще бъде един от ключовите проекти на Столичната община, заедно с чистота и екологията и образованието. Очакваме през септември да влезе в експлоатация и третият лъч на метрото, предстоят и ремонт на основни булеварди, които ще обхванат основно вътрешния ринг на София. Като цяло следваща година  предвиждаме значителна ремонтна дейност, поради което трябва да се погрижим да има по-устойчива организация на движението покрай ремонтите. Това сподели в сутрешния блок на БНТ зам.-кметът на София Дончо Барбалов.

,,Ремонтът по "Графа" напредва, очакваме да се задвижи един доста по-тих и удобен трамвай в най-скоро време по трасето. Разбира се, улицата се променя визуално с всеки изминал ден, но има още детайли, доста неща за доработване'', посочи Барбалов и допълни, че ограничителите са там заради безопасността на пешеходците.

Другите планове на Столичната община включват изграждането на нови 15 велоалеи, обновяване на автобусния парк, доставката на нови трамваи и електробуси.

,,Всеки би могъл да провери в интернет какъв би бил данъкът му върху автомобила. Всеки автомобил ще има различен данък в зависимост от годините на превозното средство'', обясни Барбалов по отношение на т.нар. данък "стар автомобил".

Накрая столичният заместник-кмет обяви, че  фирмите, отговорни за почистването на снега, ще бъдат санкционирани заради забавената си организация от последните дни.

Последвайте канала на

Владимир Василев
494 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини