Празничен ретро трамвай ще се движи из столицата от днес до 23 декември

  • 17 декември 2018 08:48

  • 521
  • 0
Празничен ретро трамвай ще се движи из столицата от днес до 23 декември
© bulphoto

На пл. "Възраждане" започва "Коледна феерия - 2018" и ще бъде пуснат празничен ретро трамвай днес от 14.30 ч. За осма поредна година организатор на събитието е район "Средец", съобщават от общината.

До 23 декември малки и големи ще могат да се повозят, да се снимат с Дядо Коледа и да получат подаръци. Заради ремонта на ул. "Граф Игнатиев" атракционната мотриса няма да пътува по обичайния си маршрут, а по алтернативен. Тя ще се движи изцяло на територията на район "Триадица" - партньор на събитието. Спирките са пл. "Възраждане" - пл."Македония" - бул."Прага" - Националния дворец на културата - бул."Пенчо Славейков" - 14-ти ДКЦ - Читалище "Петър Берон" и кв. "Иван Вазов".

Трамваят ще тръгва на всеки кръгъл час от пл."Възраждане" и на 30 минути от кв. "Иван Вазов". През работните дни ще се движи от 15.00 до 19.00, а в почивните дни от 10.00 до 14.00 ч. Разходката с коледния ретро трамвай ще е безплатна за децата, но те трябва да бъдат придружени от възрастен с редовен превозен документ. При откриването на "Коледна феерия-2018" вокалната група на 38 ОУ "Васил Априлов", с ръководител г-жа Мариана Дикова, ще изпълни детски коледни песни.

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община.

Мая Йорданова
521 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини