АПИ: Справихме се със снега, сайтът ни е актуален 24 часа в денонощието

  • 17 декември 2018 07:32

  • 794
  • 0
АПИ: Справихме се със снега, сайтът ни е актуален 24 часа в денонощието
© Нова телевизия

Републиканската пътна мрежа е проходима при зимни условия. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия дежурният в ситуационния център в Агенция "Пътна инфраструктура" Денислав Пейчев.

Очаква се снеговалежът да продължи в Северна България днес и там снежната покривка да се увеличи. Пътищата се обработват превантивно, имаме над 600 машини, които работят. Очакваме до днес вечерта снеговалежът да спре, добави Пейчев.

По думите му пътната агенция се е справила със снегопочистването във вчерашния ден, въпреки че имаше много сигнали от недоволни граждани. Прави се в момента анализ и е възможно фирмата, която почиства магистрала "Струма", да бъде глобена. При магистрала "Тракия" не е имало сериозни проблеми. Магистрала "Хемус" беше дълго време с ограничения. Проблемът беше, че ТИР беше препречил движението, заяви дежурният в ситуационния център на АПИ.

В отговор на въпрос той заяви, че сайтът на агенцията е актуален 24 часа в денонощието. Той е в реално време, посочи Пейчев. Той уточни, че с приложение LIMA има технически проблем и се работи по отстраняването му.

Денислав Пейчев призова шофьорите да тръгват на път подготвени за зимни условия, да не карат рисково и да спазват указанията на Пътна полиция.

 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
794 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини