Във Варна излизат на протест заради присъдата на шофьора, убил балетист от операта

  • 14 декември 2018 07:43

  • 774
  • 0
Във Варна излизат на протест заради присъдата на шофьора, убил балетист от операта
© Булфото (архив)

Под мотото „Поход за живот 2“, жители на Варна отново организират протест, който ще се проведе от 18.30 часа днес.

Причината е, че Окръжният съд постанови 6-годишна ефективна присъда за шофьора Петър Здравков, блъснал и убил балетиста Мартин Чикалов. Инициативата се организира чрез социалните мрежи. Идеята е протестиращите да преминат в шествие от сградата на Общината до Областната администрация. Те ще настояват за по-голяма присъда за шофьора, причинил смъртта на 38-годишния балетист от Варненската опера, но и ще поискат промени в закона и лишаване от възможността за съкратени съдебни производства при случаи, в които има отежняващи вината обстоятелства, съобщава радио Фокус.

Онзи ден, след като призна вината си, 25-годишният шофьор Петър Здравков беше осъден на първа инстанция в условията на съкратено съдебно следствие. Той получи наказание от 9 години затвор, но след редукция присъдата беше намалена на 6 години.

След фаталния инцидент, станал на 10 септември тази година, десетки граждани на Варна излязоха на протест под мотото „Поход за живот“ с искане за справедливо наказание и повече сигурност за пешеходците и велосипедистите по пътищата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
774 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини