Самолет с вицепремиера Каракачанов кацна аварийно във Виена

  • 12 декември 2018 08:16

  • 2076
  • 2
Самолет с вицепремиера Каракачанов кацна аварийно във Виена
©

Самолет на „България Ер”с членове на кабинета на борда, изпълнявал редовен полет от Брюксел към София, е кацнал аварийно във Виена заради спукано стъкло в кабината.

Това разкри в сутрешния блок на БТВ вицепремиерът Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността. "Не е важно, че аз съм бил на борда. В самолета имаше много български граждани, които пътуват редовно по линията Брюксел – София. Искам да благодаря на пилотите от „България Ер”. Те се проявиха като абсолютни професионалисти. Пътниците бяха предупредени от командира на самолета, че ще се наложи аварийно кацане във Виена. Самолетът беше приземен професионално, без паника на борда, без някакви допълнителни инциденти. Пилотите заслужиха аплодисменти. Поне според мен имаше възможности за много по-неблагоприятен изход, защото както е счупено стъклото, представете да се разхерметизира пилотската кабина. Беше изпратен самолет от София, който прибра пътниците. С малко притеснение и пет-шест часа закъснение, всичко премина благополучно", разказа Каракачанов.

Той коментира и снощната терористична атака в Страсбург. "Истината е, че проблемите с този вид тероризъм са много сериозни. Допуснати са много грешки. Нашите служби си вършат работата и органите на реда са си по местата", каза Каракачанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2076 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
nn

2018.12.12 | 10:13

2

Nqmame si kasmet i tova e !!!

Българин

2018.12.12 | 08:20

1

Войводата много е натежал и пилотите не са могли да удържат аероплана !

Добави коментар

Водещи новини