Вдигат заплатите в Русенския университет от догодина

  • 11 декември 2018 15:02

  • 492
  • 0
Вдигат заплатите в Русенския университет от догодина
© Novini.bg

Въпреки че финансирането е ограничено, изпълняваме стриктно и оптимално бюджета на Русенския университет и имаме възможност да дадем допълнително материално стимулиране, а от януари идната година ще повишим заплатите на служителите и преподавателите с пет процента. Това съобщи ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. Христо Белоев.

Той определи годината като изключително успешна за висшето училище. Припомни, че университетът е преминал поредната си институционална акредитация и е получил изключително висока акредитационна оценка - 9.44. По думите му това е признание за високото качество на провежданото обучение в образователните степени "бакалавър", "магистър" и "доктор", за постиженията на научните колективи от университета, за неговата роля за развитието на бизнеса.
Белоев каза още, че на фона на тежката демографска криза и намаляващия брой на завършващите средно образование са били приети повече от 2500 бакалаври, магистри и докторанти, което е покрило напълно предварителните прогнози.
Ректорът заяви, че въпреки трудностите, породени от промени във външната среда, - като демографска криза, реформиране на системата на висшето образование в България, намаляващо финансиране от страна на държавата, конкурентен натиск, академичната общност на Русенския университет е доказала своя потенциал да се адаптира, да намира иновативни решения и да продължава да отстоява академичните ценности и принципи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
492 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини