Четири улици в район "Северен" в Пловдив са преасфалтирани

  • 10 декември 2018 14:03

  • 285
  • 0
Четири улици в район "Северен" в Пловдив са преасфалтирани
© Pixabay

Четири улици в кв. "Захарна фабрика" в район "Северен" в Пловдив са преасфалтирани и напълно обновени, каза кметът на района Ральо Ралев. Заедно с кмета на Пловдив Иван Тотев те извършиха оглед на подновените улици. Ралев уточни, че средствата, в размер на 40 000 лева, са от районната администрация. Само улиците "Щастие", "Тинтява", "Ястреб" и "Синчец" в този микрорайон са ремонтирани, защото не попадат във Водния цикъл, а настилката им бе изключително компрометирана, заяви Ралев.

Останалите ще бъдат реконструирани след подмяната на ВиК мрежата, каза той. Пловдив се готви за мащабни ремонти по Водния цикъл, реконструират се и улици извън проекта, и над 30 милиона лева ще отидат за подмяната на ВиК мрежи и оправянето на улици, каза кметът Иван Тотев.

Извън този проект, по думите на Ральо Ралев, с останалите до 100 000 лева ще бъде завършено изграждането на паркингите в междублоковото пространство на улиците "Победа" и "Стоян Заимов" и на бул. "България" /нр. 41-43/. Кметът Иван Тотев отхвърли твърдения, че общината не си комуникира с ВиК. Въпреки че по "Региони в растеж" нямаме подмяна на ВиК мрежа, ние разгледахме заедно всяка една улица, която ще бъде ремонтирана в зоната, каза още кметът. Той подчерта обаче, че ще се подменя само мрежата там, където е належащо.

Последвайте канала на

Novini.bg
285 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини