В община Минерални бани ще бъде реконструирана ВиК - инфраструктура

  • 10 декември 2018 10:14

  • 282
  • 0
В община Минерални бани ще бъде реконструирана ВиК - инфраструктура
© Булфото

В община Минерални бани ще бъде реконструирана и обновена водопроводна инфраструктура, съобщиха от местната администрация. За целта е бил подписан договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони, е казал зам.-кметът на общината Нуртин Сабри, цитиран от общинския пресцентър.

С отпуснатите средства от 5 828 381 лева без ДДС ще бъде реконструиран външен водопровод от помпена станция "Караманци" до селата Боян Ботево и до Ангел войвода. Ще бъде реконструирано и трасето от помпена станция "Караманци", предвижда още проектът.

Обновяването на вътрешния водопровод в Боян Ботево и Ангел войвода представлява цялостна подмяна на амортизираните етернитови тръби с полипропиленови, е уточнил още Нуртин Сабри. По проекта ще бъде реконструирано и трасето от помпена станция "Сърница" до село Сърница. Ще бъде извършена и реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в Минерални бани - втори етап. Реализацията на проекта ще доведе до минимум загубите от питейна вода и разходи за аварии, е пояснил зам.-кметът.

Последвайте канала на

Нора Виткова
282 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини