Дончо Барбалов е новият зам.-кмет по транспорта на София (обновена+видео)

  • 06 декември 2018 10:46

  • 1222
  • 1
Дончо Барбалов е новият зам.-кмет по транспорта на София (обновена+видео)
© Булфото (архив)

Дончо Барбалов е новият временно изпълняващ длъжността зам.-кмет по направление „Транспорт и транспортни комуникации“ в София.

Това съобщи кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по време на редовно заседание на СОС.

Припомняме ви, че Евгени Крусев подаде във вторник оставка като зам. - кмет по транспорта заради ремонтите на столичния "Граф Игнатиев".

Кметът Фандъкова каза пред журналисти, че Дончо Барбалов е работил съвместно със заместник-кмета по транспорт непрекъснато, а освен това е и инженер по образование. Тя отбеляза, че Барбалов вече веднъж е имал възможност да бъде ангажиран с тази дейност. Кметът обясни, че ако не попречи на останалите задачи на заместник-кмета Барбалов, това положение може да продължи и до края на мандата, защото остават още само няколко месеца.

По отношение на подалия оставка Евгени Крусев, Фандъкова каза, че през тази година се е работило по 40 транспортни инфраструктурни проекти и ул. "Граф Игнатиев" е само един от тях, и всичко това е било координирано от заместник-кмета Крусев. По думите й допускането на грешка не означава, че всичко е било проблемно в работата. Той е млад човек, много енергичен, денонощно беше по обектите, каза Фандъкова и допълни, че всеки може да допусне грешка и за това носи своята отговорност.

Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска каза, че дава голяма свобода на хората от своя екип, вярва в тях и разчита на тях, но едновременно с това те знаят, че носят и огромна отговорност. Надявам се те да бъдат много прецизни, допълни кметът.

На репортерски въпрос за вината на Евгени Крусев, тя отбеляза, че компетентните органи са тези, които ще кажат има ли виновен, кой е той и каква отговорност трябва да понесе. Кметът каза още, че вътрешната проверка за ремонта на ул. "Граф Игнатиев" е изпратена вече на прокуратурата. Освен това обектът се проверява в момента и от управляващия орган. Фандъкова напомни, че няма да се приеме нито една част от ремонта, ако не е направена както трябва, контролът ще продължава и ще се налагат глоби при необходимост. По-рано, по време на сесията, съветникът от левицата Калоян Паргов предложи кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска да поеме ресора "Транспорт" в последната година от мандата си. Фандъкова посочи, че Калоян Паргов трябва да има търпението няколко месеца, да се яви на избори, да ги спечели и да кадрува тогава в Столичната община.

Пред журналистите заместник-кметът Дончо Барбалов каза, че работата е много, но има добри екипи в общината, на които разчита. Първата задача на Барбалов по отношение на транспорта ще е да се възстанови трамвайното движение по ул. "Граф Игнатиев". Барбалов каза, че още днес ще отиде на място заедно с изпълнителя и надзора да обсъдят до къде са стигнали строителните дейности и какво може да се направи оттук нататък.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1222 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
IOLO DENEV!

2018.12.06 | 11:23

1

BARBALOV I BAHTALOV !!!!...

Добави коментар

Водещи новини