При учение спасяваха ученици от "горящо" общежитие

  • 05 декември 2018 14:14

  • 279
  • 0
При учение спасяваха ученици от "горящо" общежитие
© Булфото

Поповско училище бе домакин на демонстративно пожаро-техническо занятие. Поводът е Международният ден на доброволеца - 5 декември, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Търговище.

Служители на РС"Пожарна безопасност и защита на населението", представители на доброволческото сдружение "Антола" към община Попово и ученици са участвали в учението. Разиграни са били действия по евакуиране на ученици от общежитието на гимназията, "задимено при пожар в една от стаите му", и последващо ликвидиране на огъня.

Евакуацията на учениците е осъществена от шестима доброволци от формированието към община Попово. След извеждането на децата на безопасно разстояние от мястото на инцидента, пожарникарите от дежурния екип се заемат с локализирането и ликвидирането на хипотетичния пожар.

Инициативата цели да се даде израз на признателността и уважението на обществото към труда на доброволците в помощ на професионалистите, както и да популяризира тяхната дейност. Проявата бе и част от системно осъществяваната от служителите на пожарната превантивна дейност за придобиване от учениците в областта на знания и умения за адекватни и навременни реакции при инциденти, кризисни ситуации и природни бедствия.

Последвайте канала на

Novini.bg
279 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини