От АПИ отговориха на БСП за експертизата на пътната настилка

Агенцията "Пътна инфраструктура" е изпратила отговора до народните представители от парламентарната група на "БСП за България" в 44-то Народно събрание по повод на искането им за извършването на независима експертиза на пътната настилка на участъци от републиканските пътища, строени и въвеждани в експлоатация в периода 1982-2016 г.

Това става ясно от съобщение от агенцията изпратено до медиите. В писмото се посочва, че АПИ е анализирала нормативната база, определяща извършването на експертиза и изпитвания на пътната настилка. Установено е, че разписаните процедури в нормативните актове се отнасят за етапа на строителство на пътната инфраструктура, а след въвеждането на обектите в експлоатация не е предвиден ред, по който да бъдат изпълнявани изследвания на вече готовите пътни обекти.

Предвид широкия обществен интерес, както и политизирането на въпроса, АПИ предлага на ПГ "БСП за България" да излъчи работна група от пътни експерти, с която представителите на Агенцията "Пътна инфраструктура" да потърсят варианти за експертни и технически решения, съответстващи на законовите рамки, подписаните договори за безвъзмездна финансова помощ и на международния опит. В отговора се посочва, че евентуалното съгласие за експертиза е необходимо да бъде предшествано от уточняване на вида изследване, точно на кой метър от участъка ще бъде извършено, при какви мерки за безопасност, при какви условия и от кого.

Коментари

 1. 2018.12.04 | 22:22

  Обяснете "популизма" на човека дето се размаза тази сутрин на ВЪЛНИСТИЯ мост на северната тангента до Враждебна.
  p.s.Не познавам шофьора, но често минавам оттам и участъка е брутално вълнист, като се добави и заледяването - човек който не познава участъка се размазва в мантинелата.

 2. 2018.12.04 | 22:09

  Аз съм тъп но хората не искат комунизъм

 3. 2018.12.04 | 20:07

  Това пътят да не е някоя фабрика да я приватизирана и после обезкостят мръсни комунисти

  1. 2018.12.04 | 22:03

   Тъп си като маймунски гъз , че и малко повече !

 4. 2018.12.04 | 20:50

  АПИ са като Пилат Понтийски.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет