Елен Герджиков: Общинските съветници в София взимат 500 лв.

  • 23 февруари 2012 14:51

  • 699
  • 0
Елен Герджиков: Общинските съветници в София взимат 500 лв.
©

"Заплатите на общинските съветници са бруто около 500 лв., а нето около 420 лв." Това каза на брифинг председателят на Столичният общински съвет Елен Герджиков в отговор на журналистически въпрос относно получени бонуси от общински съветници.

"Заплатите са определени преди 2007 г. с решение на парламента по време на управлението на Тройната коалиция, мисля, че по предложение на БСП, и са фиксирани в размер на до 50% от средната работна заплата за съответната община", каза Герджиков.
"Мнението ми е, че това фиксиране не е честно и, че възнаграждението на общинските съветници е изключително ниско. Това е личното ми мнение", допълни той.

"Заплатите са си фиксирани от много отдавна и то на едно много ниско ниво. Що се отнася до заплатите на колегите в надзорните съвети, аз не съм чул да има повишение", уточни Герждиков.

На въпрос, ще има ли законодателна инициатива за увеличаване на заплатите на общинските съветници, Герджиков отговори, че няма да има такава инициатива.

„Софиянци трябва да знаят, че до 2007 г. общинските съветници са взимали заплати между 1200 и 1300 лв. Нека се знае много ясно, че ГЕРБ не е правил никакви постъпки да увеличава редуцираното заплащане, което наистина е символично, ако човек трябва посветено да си изпълнява функциите”, каза общинският съветник от ГЕРБ Малина Едрева.

Последвайте канала на

699 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини