Обособяване на велоалеи и информационна кампания сред велосипедистите предвиждат в Троян

  • 03 декември 2018 12:28

  • 287
  • 0
Обособяване на велоалеи и информационна кампания сред велосипедистите предвиждат в Троян
©

В общинската администрация в Троян било обсъдено безопасно движение на колоездачите в Троян. В работната среща са участвали заместник-кметът Ангел Ангелов, представители на Районното управление на МВР в Троян, граждани и други заинтересовани, съобщава БТА.

Откроени били няколко проблема, сред които неспазване на Закона за движение по пътищата от страна на някои велосипедисти, най-често - движение без светлини или с недостатъчни такива, без светлоотразителни жилетки; каране след употреба на алкохол; неизправни велосипеди. По време на срещата било решено да се търси възможност за обособяване на велоалеи, да се насърчават хората да ползват велосипеди като транспортни средства, спазвайки нормативните изисквания.

Дадена била и идеята ученици от Професионалната гимназия по механоелектротехника, като част от своята учебна практика, да работят в обособен пункт, в който всеки да може да закара своето колело, на което да бъде извършен преглед и взети съответните мерки за обезопасяване, при необходимост. Участниците в срещата са обсъдили възможни промени в Наредба 2 за организацията и безопасността на движението на територията на община Троян.

Предвижда се информационна кампания, която да поясни задълженията на велосипедистите и в същото време да стимулира повече хора да се придвижват със своите колелета в общината.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
287 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини