Община Банско назначи на работа двадесет безработни лица с увреждания

  • 30 ноември 2018 10:25

  • 351
  • 0
Община Банско назначи на работа двадесет  безработни лица с увреждания
© Pixabay

Двадесет неактивни и безработни лица бяха назначени в град Банско за срок от две години по проект "Обучение и заетост", съобщиха от общинския пресцентър. Местната администрация е с одобрена кандидатура по програмата, изпълнявана от Агенцията по заетостта.

Одобрените кандидати са хора с трайни увреждания, на възраст над 29 години, като за период от две години те ще изпълняват длъжността "портиери" на пълен работен ден в обществените сгради и институции в планинската община. 

В първия им работен ден кметът Георги Икономов се срещна с тях, за да ги поздрави и окуражи. "От години работим целенасочено и в тясна връзка с Агенцията по заетостта по програмите, насочени към хората в неравностойно положение.

Използваме всяка възможност и всяка програма, която би дала възможност за заетост и създаване на полезни трудови навици, както и на трудово възнаграждение за най-слабата част от българското общество.

Проект "Обучение и заетост" има за цел повишаване на квалификацията и уменията на безработните лица и в частност на продължително безработните, което да им даде възможност за постигане на по-ефективна заетост и по-висока производителност на труда", коментира кметът Икономов. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
351 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини