Цветанов: Стараем се да подобряваме условията на работа в МВР

  • 23 февруари 2012 12:29

  • 499
  • 0
Цветанов: Стараем се да подобряваме условията на работа в МВР
©

Обсъжда се вариант МВР да бъде включен в следващия програмен период, за да може да кандидатства по Оперативните програми на ЕС и да подобри материалната база в системата. Това заяви при посещението в Ямбол министърът на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

"За голямо съжаление, когато е разглеждан финансовият механизъм за възможностите за ползване на европейски фондове от Оперативните програми МВР въобще не е включено в тях", каза министър Цветанов.

Той допълни, че няколко министерства са се възползвали от оперативните програми и са направили ремонт на административни сгради.

"Колкото и да казват някои политици, че бюджетът на МВР е много голям, той всъщност е недостатъчен за правенето на подобни капиталови разходи към настоящия момент. Въпреки ограничения бюджет, ние се стараем максимално да подобряваме условията на работа на служителите - там, където имаме тази възможност", посочи още Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Той допълни, че до април ще бъде пусната в експлоатация новата сграда на ГД „Охранителна полиция”, както сградите и няколко районни полицейски управления в страната.

"В момента ползваме възможностите на европейските програми за закупуването на противопожарни автомобили. Съвместно с МРРБ кандидатствахме по Оперативна програма и има вече проведен конкурс за 42 нови пожарни, закупуваме и нова техника и облекло по проект за Трансграничното сътрудничество", посочи още Цветанов.

В Ямбол министър Цветанов представи новия директор на ОД МВР гл. инспектор Генчо Иванов, който застава начело ямболската полиция до провеждането на конкурс.

Последвайте канала на

Десислава Станева
499 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини