Шофьорът на училищния автобус: Сторих всичко, за да омекотя удара

  • 29 ноември 2018 20:14

  • 2602
  • 2
Шофьорът на училищния автобус: Сторих всичко, за да омекотя удара
© Кадър: Нова телевизия

Опитахме се да направим каквото може, за да омекотим удара и се ударихме на дясната страна. Това обясни Здравко Шишков, шофьор на училищния автобус, който по-рано днес се сблъска с товарен бус, управляван от 20-годишен младеж.

62-годишният Здравко Шишков е опитен шофьор. Успял е да предотврати по-сериозен сблъсък. От удара леко ранени са две ученички – на 15 и 17 години, които са със счупени носове.

,,Първо изкарахме децата. Имам аптечка, спряхме кръвотечението на едното момиче. След това се обадихме на 112'', разказа още шофьорът пред камерата на Нова телевизия.

Припомняме, че днес около 14:30 следобед ученическият автобус на Професионалната гимназия в град Бяла е изпълнявал редовния си курс – прибирал 15 деца по домовете им в околните села. Автобусът е пътувал към последната си спирка с две момичета и две момчета, когато се е случил пътният инцидент.

,,Има съмнения за контузионно огнище в мозъка, тоест сериозна черепно-мозъчна травма и болки във врата. Насочен е за неврохирургия в град Русе'', обясни Димитър Димитров от МБАЛ – гр. Бяла за състоянието на 20-годишния водач.

Междувременно стана ясно, че бусът, влязъл в насрещното, е бил все още с летни гуми.

Досъдебното производство ще трябва да изясни точните причини и виновника за катастрофата с училищния автобус.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2602 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
бай Симо

2018.11.30 | 11:46

2

Лошото е, че има много такива селски тарикати (включително и в София), които си позволяват да шофират с летни гуми! А и закона ги пази, че ако имали 4 мм грайфер и можело да не са зимни...а иначе се чудят винетки ли, застраховки ли, данъци ли да увеличат!!!

Еи простотио

2018.11.29 | 20:27

1

Тъжно зареди едни гуми ся цял живот страдание.

Добави коментар

Водещи новини