Вижте актуалната пътна обстановка и съветите за шофиране в зимни условия

  • 29 ноември 2018 08:27

  • 2124
  • 1
Вижте актуалната пътна обстановка и съветите за шофиране в зимни условия
© Novini.bg

Пътищата в страната са мокри, а по усойните и планински райони дори и частично заледени. Въпреки това пътната мрежа е обработена, а движението по някои пътища, които бяха блокирани през изминалия ден, е възстановено. Катастрофи затвориха много пътища в страната.

Вчера в цяла Северна България камиони аварираха и успяха да блокират движението.

От МВР и АПИ предупреждават шофьорите и пешеходците да внимават и да се съобразяват със зимната обстановка.

Днес отново е обявен жълт код, на много участъци по пътищата има и лед.

Пред камерата на БНТ инж. Михаил Рашков от АПИ информира, че в цялата страна работят близо 900 снегорина. Към София най-тежък е трафикът до Владая, но по останалите пътни артерии движението е нормално. Затворен е единствено проходът Троян-Кърнаре. Най-сложно е положението в Силистра положението заради снегонавявания.

Мнозина от водачите са неподготвени за зимната обстановка, основен проблем се оказва тежкотоварният трафик, допълни инж. Рашков.

Съветите на експертите са шофьорите да карат внимателно съобразно пътните условия, да са със зимни гуми и изправни чистачки, да пътуват със заредени телефони.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2124 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.11.29 | 08:58

1

Пътната обстановка е такава, каквато е седесарската демокрация сковала страната ни вече 30г. безхабeрие, безстопанственост, безнaказаност.

Добави коментар

Водещи новини