Бисер Петков се срещна с посланика на Иран

  • 27 ноември 2018 15:43

  • 482
  • 0
Бисер Петков се срещна с посланика на Иран
© Министерски съвет (архив)

Министърът на труда и социалната политика Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  се срещна с посланика на Ислямска република Иран у нас Н.Пр. Сейед Мохаммад Джавад Расули. Министър Петков поздрави г-н Расули с встъпването му като посланик в Република България и му пожела пълен и успешен мандат. По време на разговора двамата обсъдиха теми от общ интерес и начертаха пътищата за задълбочаване на партньорството между двете страни в бъдеще.

Министър Петков и Н.Пр. Сейед Мохаммад Джавад Расули дискутираха възможностите за развитие и сътрудничество в социалната сфера чрез използване на потенциала на двустранните търговско-икономически отношения. Те оцениха високо работата на Смесената българо-иранска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Министър Петков подчерта, че предстоящото провеждане на 19-тата двустранна сесия е важна стъпка в тази посока и подходящ форум, където могат да се дискутират въпроси от взаимен интерес.

Акцент по време на разговора беше поставен и върху предизвикателствата пред пазара на труда, недостига на кадри и възможността за размяна на квалифицирана работна ръка. Министър Петков запозна посланика на Иран с политиката на правителството за водене на преговори и подписване на двустранни спогодби за трудова миграция и трудова мобилност. От своя страна Н.Пр. Сейед Мохаммад Джавад Расули подчерта значението на дългогодишните добри отношения между двете страни. Той отправи покана към министър Петков да посети Ислямска република Иран и да се срещне с новия министър на кооперативите, труда и социалната политика Мохамед Шариатмодари.

Последвайте канала на

Владимир Василев
482 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини