Догодина Русе ще се превърне в по-уреден и модерен европейски град

  • 26 ноември 2018 10:31

  • 608
  • 1
Догодина Русе ще се превърне в по-уреден и модерен европейски град
© Община Русе

След края на големите ремонти догодина Русе ще бъде по-уреден и модерен европейски град. Това заяви кметът на Русе Пламен Стоилов в интервю за БТА, в което направи равносметка на изтеклата трета година от втория си мандат.

По думите му тя е била ключова, тъй като активно той и екипът му са продължили да изпълняват и са дали началото на значими проекти.

Към настоящия момент общината изпълнява проекти на обща стойност над 112 млн. лева, отбеляза кметът.

Като утвърден културен център в Русе са организирани значителен брой събития - над 400 в рамките на повече от 50 международни, национални, регионални и местни културни инициативи. Вложени са над 4 млн. лева в културната сфера. Организирани са и близо 30 спортни събития, извършени са ремонти на спортни съоръжения, отчете Пламен Стоилов.

По думите му най-значимото събитие през годината е било Световното първенство по волейбол, на което Русе бе един от градовете - домакини.

Стоилов заяви, че предстои да бъде решен и един немалък проблем за града - уличното осветление, което ще бъде подменено поетапно.

Кметът на Русе коментира и проблема със замърсяването на въздуха в града. Той заяви, че всичко, което зависи от неговите правомощия, е свършено. Стоилов посочи, че относно промишлените източници на замърсяване националното законодателство вменява контролните функции на регионалните си инспекции. Отделно, община Русе ще създаде система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух, каза кметът.

По повод на наближаващите коледни и новогодишни празници той заяви, че до началото на идния месец ще бъде изцяло завършен празничният облик на Русе. Новите елементи тази година включват ефектно осветление, наподобяващо "небе", множество различни светещи елементи и светодиодни украшения върху короните на дърветата. Пред сградата на общината ще бъде монтиран коледен кът с 10 обемни фигури, а в центъра на града ще грейнат общо четири елхи. Вече функционира и ледена пързалка. Ще има и коледен базар в центъра на Русе. Предвидена е много интересна и разнообразна празнична програма, която включва повече от 40 събития в рамките на Фестивала на ледените скулптури и на Леденото приключение "Сребърни кънки", каза кметът на Русе.

Последвайте канала на

БТА
608 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Русоянец

2018.11.27 | 19:49

1

Да видиш, дан вярваш.

Добави коментар

Водещи новини