Под мотото "Народът срещу системата" протестиращи шестваха в Димитровград

  • 25 ноември 2018 19:47

  • 638
  • 0
Под мотото "Народът срещу системата" протестиращи шестваха в Димитровград
© Булфото (архив)

Под мотото "Народът срещу системата" премина шествието на протестиращи в Димитровград тази вечер. То събра недоволни и от областния център Хасково, от Кърджали и от Свиленград. Множеството се събра на централния площад "България" и след това премина през едноименния булевард и възловите пътни артерии булевард "Димитър Благоев" и булевард "3-и март" до изхода за Хасково и магистрала "Марица".

"Имаме много причини за недоволство. Трбва обаче да застанем зад една обща цел и идея", каза по-рано от трибуната организаторът на протеста Диана Желева.

"Системата на партиен избор, на присъствието на едни и същи лица в политиката вече не работи. Искаме смяна на политическия модел на управление в България", допълни тя.

Проявата бе съпътствана и с благотворителна акция по събиране на средства за закупуване на електрическа инвалидна количка на трудноподвижната 28-годишна Мария Иванова от Димитровград.

Разногласия между самите протестиращи възникнаха при достигането на кръговото движение на изхода на Димитровград, където жандармерията бе направила кордон. Служителите обаче бяха без шлемове и каски.

Последвайте канала на

БТА
638 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини