КНСБ осигури средства от бюджета за ремонт на студентски общежития

  • 23 ноември 2018 12:06

  • 614
  • 1
КНСБ осигури средства от бюджета за ремонт на студентски общежития
©

КНСБ осигури средства от бюджета за ремонт на студентски общежития. По време на срещите между първо и второ четене на закона за държавния бюджет бяха дадени допълнителни 29,4 млн. лв. за държавните висши училища. Средствата ще бъдат заложени в бюджета на МОН и ще се изразходват целево за реновиране на базите, съобщават от синдиката.

Студентските общежития при „Студентски столове и общежития“ ЕАД са 33 на брой и от 2008-2009 г. са без средства за капиталови разходи. Ремонтите са извършвани с пари от икономии, поради което състоянието им вече не отговаря на условията за нормално ползване.

От 29,4 млн. лв., 5 млн. ще бъдат отделени за изграждане на ограждения около общежитията. Целта е да бъдат оформени кампуси, за да бъде осигурена сигурността на живеещите в тях.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
614 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
XXX

2018.11.23 | 15:31

1

В XXI век не могат да направят приемането на документи за общежития да става по електронен път както е във всяка една нормална европейска държава. Тормозят студентите да чакат с дни по опашки за подаване на документи и настаняване. Срамота!

Добави коментар

Водещи новини