Дискусия в НДК: Какво да бъде образованието на бъдещето?

  • 22 ноември 2018 14:05

  • 421
  • 0
Дискусия в НДК: Какво да бъде образованието на бъдещето?
© Pixabay

Двудневният форум "Образование: За бъдеще", който се организира от водещи организации в сферата на образованието и бизнеса, с подкрепата на Министерството на образованието и науката, започва утре в зала 3 на НДК. Това съобщиха организаторите, сред тях са Американската търговска камара в България, Представителство на Европейската комисия в България, фондацията "Заедно в час", "Индъстри уоч", сдружението "Образование България 2030", Центърът за приобщаващо образование и Центърът за творческо обучение.

Темите в програмата са посветени на това как трябва да изглежда образованието, за да ни подготви за бъдещето. Ще бъдат представени работещи практики от образователната система и ще се обсъждат решения за това как да се подготвят младите хора за бързо променящите се професии и за успешната реализация в България. На форума Стефан Херманс от Генералната дирекция "Образование, младеж, спорт и култура" на Европейската комисия ще съобщи и изводите от доклад на ЕК с обзор на образованието в България през 2018 г.

Сред участниците ще са също заместник-министрите на образованието и науката - Деница Сачева и Таня Михайлова, евродепутатът Ева Майдел, заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов, основателят на "Телерик академия" Светозар Георгиев, специалистът в иновациите в професионалното образование на Финландия Сампо Суико. 

Как да се направи учителската професия по-привлекателна и да се улесни достъпът до нея за мотивирани и способни хора? От каква подготовка имат нужда учителите преди и след влизането им в класните стаи? Какво задържа успешните учители в образованието?

На тези и още въпроси ще търсят отговори директори, учители, университетски преподаватели, обучители на учители и представители на държавните институции през втория ден на форума, на 24 ноември - от 9.00 до 13.00 часа в зала 3 на НДК.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
421 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини