ДАМТН и Министерството на икономиката са в пълна координация с другите отговорни органи по безопасността на язовирите

  • 21 ноември 2018 12:09

  • 352
  • 0
ДАМТН и Министерството на икономиката са в пълна координация с другите отговорни органи по безопасността на язовирите
© Булфото (архив)

Министърът на икономиката Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в с писмо до областните управители, кметовете на общините, „Напоителни системи“ и „Земинвест“ е разпоредил да се предприемат всички необходими превантивни мерки за осигуряване безопасността на хората, безопасната техническа експлоатация на язовирите, недопускане на аварии и намаляване риска от наводнения. Това съобщиха от пресцентъра на ДАМТН. 

При възникнали аварийни ситуации собствениците на язовирни стени и съоръженията към тях е необходимо веднага да уведомят Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, кмета на общината, „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и органите на МВР и басейновата дирекция.

Мерките са във връзка с метрологичната прогноза за очаквани по-големи количества валежи в следващите дни и по-голям приток на водни маси в язовирите, както и повишаване на нивата на някои реки в резултат на евентуално изпускане на води от язовирите.

При аварийни ситуации ще се активизира кризисният щаб на ДАМТН и ще се предприемат съвместни действия с всички отговорни институции, с което ще се гарантира защитата на живота и здравето на населението и ще се избегне потенциалната опасност от наводнения.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
352 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини