Опашката от ТИР - ове на Дунав мост остаава

  • 22 февруари 2012 18:32

  • 950
  • 0
Опашката от ТИР - ове на Дунав мост остаава
©

На ГКПП-Дунав мост продължава бавната обработка на товарни автомобили в двете посоки от страна на Румъния, поради което има натрупване на опашка за излизане от страната. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки са сухи, на места мокри, заснежени и заледени, обработват се и се опесъчават.

Остава в сила обявеното бедствено положение във видинската община Бойница. Органите на МВР, съвместно с местната власт, продължават дейностите по осигуряване на достъпа до населените места и снабдяването на жителите в района с продукти от първа необходимост и медикаменти.

Продължават действията по преодоляване на последствията от наводнението в хасковското с. Бисер, както и работата на изнесената временна администрация. С усилени темпове се възстановяват дигите на река Харманлийска в района на Харманли. Изцяло изградена е дигата на река Марица в района на Свиленград. Продължава работата на комисиите по оценка и описване на щетите от бедствието и извършването на проверки за установяване на фактическото състояние на язовири и проводимостта на речните корита в Хасковска област.

Състоянието на комплексните и значими язовири в страната е нормално. Обемите се поддържат чрез работа на ВЕЦ. Създадена е организация за постоянно наблюдение на потенциално опасните водни обекти. Към настоящия момент няма постъпили нови данни за аварийни ситуации, критични участъци по диги и укрепителни съоръжения, както и за вредно въздействие на водите. По р. Янтра замръзването е до 100%. Има видим ледоход, който в момента е спрял.

На територията на Област Варна няма данни за съществена промяна в обстановката. Контролирано се изпускат 8 язовира. Реките на територията на областта са в коритата си и няма опасност за населението.

На територията на Област Добрич няма данни за промяна в обстановката - няма преливащи язовири и реки с непосредствена опасност от наводняване на населени места. В Бургаски район контролирано се изпускат 20 язовира. В Шуменски и Търговищки район се изпускат 15 язовира.

Състоянието на язовирите в Източнобеломорски район е в нормите. Водните нива са под преливник. Няма възникнали аварийни ситуации. Няма засегнати населени места от вредното въздействие на водите. В община Асеновград в реките и отводнителните канали има 10 см повишение на водата от предишните дни, но има свободен обем за поемане на високи води. Нивото на река Тунджа в при Ямбол е 238 см, повишение с 8 см от вчерашния ден, при Елхово - 172см, повишение с 2 см., а в община Николаево е под средното, така че няма никаква опасност от преливане за момента.

По данни на Басейнова дирекция Западнобеломорски район язовирите се поддържат на 50% за поемане на високи вълни. Почистват се речните корита след язовирите. Във връзка с предотвратяване възможността от наводнения поради прекъсната на няколко места дига на р. Градевска, общ. Симитли, всички отговорни институции са предприели необходимите мерки. Очаква се днес механизирана техника да влезе и укрепи дигата, по разпореждане на областния управител на Благоевград.

Последвайте канала на

950 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини