Цените на винетките остават непроменени

  • 20 ноември 2018 08:34

  • 540
  • 0
Цените на винетките остават непроменени
© Кадър: БНТ

Цените на електронните винетки няма да се променят, остават си същите. От 17-ти декември на нашия сайт всеки ще може да си конвертира винетката от хартиена в електронна. За целта е необходимо да бъде въведена единствено валидността на винетката и регистрационният номер.

Това коментира в сутрешния блок на БНТ директорът на Националното ТОЛ управление в Агенция "Пътна инфраструктура" Антон Антонов във връзка с новите електронни винетки.

По думите му потребителите ще могат да закупят електронна винетка през сайта на агенцията и през мобилно приложение, което в момента се разработва. Той също така добави, че ще бъдат монтирани и около 500 специални терминала за закупуване на електронна винетка. Хората ще могат да се снабдят с нея и на касите на някои търговски обекти и бензиностанции, като заплащането ще става по банков път.

Антонов обяви, че цената на уикенд винетката, която трябва да бъде пусната на пазара от 1-ви януари, ще бъде 10 лева, като тя ще бъде валидна от петък до неделя.

Към новата структура на Агенцията директорът ѝ заяви, че се очаква да започнат работа 921 души, тъй като по този начин се цели постигането на по-голям контрол и по-голяма събираемост.

Последвайте канала на

Владимир Василев
540 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини