Кризисна трапезария заработи от днес в Русе

  • 19 ноември 2018 13:19

  • 330
  • 1
Кризисна трапезария заработи от днес в Русе
© Pixabay

Кризисната трапезария за бездомни на БЧК заработи от днес в Русе. Това съобщи директорът на областната червенокръстка организация Антоанета Ябанозова.

Капацитетът на трапезарията е 40 души, а работното й време е от 12.00 до 14.00 часа. В нея бездомните ще получават топла супа за обяд и напитки, сандвичи за вечеря, а също социални, здравни и психологически консултации. В помещението има и баня.

Предвидено е трапезарията да работи до края на февруари идната година. Тя е по проект, финансиран от националната структура на БЧК.

Ябанозова обясни, че повече от 120 са бездомните и скитащи хора в крайдунавския град.

62-годишният Веселин Радков бе един от първите посетители днес на трапезарията. От 24 години мъжът е без работа. Обяснява, че по професия е дърводелец, водопроводчик и електротехник. Трудно се спогаждал с шефовете и затова се отказал да си търси работа. През годините се препитавал чрез събиране и издаване на стара хартия и желязо. Не получавал социални помощи.
"Живея сам. Безизходицата ме накара да дойда в трапезарията. Досега не съм се възползвал от услугите. Останал съм с 40 стотинки в джоба. Пия алкохол, когато има - не повече от 200 грама на ден", казва Радков.

Последвайте канала на

Десислава Станева
330 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
баща ти

2018.11.19 | 13:42

1

демокрация, кой не скача е червен

Добави коментар

Водещи новини