Около 20 см е снежната покривка в Ловешка област, пътищата са проходими при зимни условия

  • 19 ноември 2018 10:38

  • 482
  • 0
Около 20 см е снежната покривка в Ловешка област, пътищата са проходими при зимни условия
© Булфото (архив)

Около 20 см е снежната покривка във високите части на Ловешка област, пътищата са проходими при зимни условия, съобщи за БТА директорът на Областното пътно управление в Ловеч Георги Грозданов.

По думите му навсякъде и почистено и опесъчено. Единственото ограничение, което е въведено, е на прохода Троян - Кърнаре за товарни автомобили над 12 тона. Републиканската пътна мрежа в областта се почиства от 68 машини.

Най-много сняг през последното денонощие е натрупал в Слатина, Априлци и Шипково - между 15 и 20 см. В Ловеч снежната покривка е 13 см, съобщиха от хидрометеорологичната станция. Най-ниски са били температурите в Борима - минус 3 градуса и в Ловеч - минус 1.

Зимната обстановка е нормална и в община Ловеч, съобщиха от общинската администрация. Пътищата са почистени и проходими при зимни условия. Тъй като пътната мрежа е мокра, съществува вероятност да има заледени участъци, така че водачите трябва да шофират с повишено внимание, предупреждават от администрацията.

До момента няма постъпили сигнали за бедстващи жители и за закъсали автомобили по общинската пътна мрежа. Няма затворени пътища и няма селища с прекъснато електроподаване. Почистването на градските улици се извършва по график, съгласно договор с общинската фирма "ЕКО" ЕАД.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
482 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини