Една година „Училище за авиация“ на Летище София

  • 16 ноември 2018 15:52

  • 683
  • 0
Една година „Училище за авиация“  на Летище София
© Летище София

С празнично отбелязване на първия рожден ден започна „Училище за авиация“. Децата научиха как Летище София, изпълнявайки оперативната си дейност, се грижи и за опазването на околната среда и въздуха, съобщават от аеропорта.

Столичното летище е единственото у нас, което е част от международната програма на ACI Europe за превръщане на летищата във въглеродно неутрални зони (Airport Carbon Accreditation Program) и е сертифицирано по второ ниво – управление и намаляване на въглеродните емисии. Темата за опазването на околната среда не бе избрана случайно. Тя е свързана с инициативата на Столична община за Ден с по-чист въздух.

След като децата се запознаха с интересни факти за света на авиацията и зададоха своите въпроси, имаха възможността да видят как работи най-голямото международно летище в страната ни. Събитието завърши с връчване на дипломи на учениците. Доброволческата инициатива на летище София – „Училище за авиация“ стартира на 1 ноември 2017 г.

През изминалата година сред лекторите бяха: Марио Бакалов – пилот, капитан Янко Георгиев - пилот и изпълнителен директор на „България Ер“, космонавтът Красимир Стоянов, авиационните психолози Елена Пенчева и Десислава Георгиева, авиационният фотограф Огнян Стефанов, известната писателката Людмила Филипова, координатор за България на най-амбициозната международна програма за мисия до Луната след програмата „Аполо“ на NASA, журналистът Александър Богоявленски - автор на телевизионното предаване „Авиошоу“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
683 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини