23 000 души са се нанесли в София за година според официални данни

  • 16 ноември 2018 12:28

  • 520
  • 1
23 000 души са се нанесли в София за година според официални данни
© Булфото (архив)

Официалната статистика показва, че само за една година хората, които са се преместили да живеят в София са 23 000 души. Това обаче са официални данни, които идват защото именно те са решили да се регистрират, а със сигурност има и такива, които не са го направили. Това е и причината никой да не може да каже колко е всъщност населението в столицата реално.

,,Това е най-големият проблем, че много малко се знае за демографска статистика и информация. От различни места в България идват, идват и от Македония също. София привлича млади хора, които искат да работят и да получават по-високи заплати. Това е основната причина", обясни арх. Любо Георгиев, директор на общинското предприятие ''Софпроект".

По думите му реално населението е около 1,4 милиона и десетки хиляди хора осъществяват дневна миграция, за да работят в столицата.

Георгиев сподели още, че трафикът остава проблем в столицата, защото метрото само разпределя хората, които ползват градски транспорт, но пътуващите с автобус или друг обществен превоз са колкото тези, които излизат с коли.

,,Хора София може да поеме, както в съществуващата си форма, така и в предвидените места за раширение на града, но ако всеки реши да се качи на колата си, няма как да стане, просто няма място за това'', категоричен беше арх. Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Последвайте канала на

Владимир Василев
520 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Турне

2018.11.16 | 13:19

1

Да ви го турне*м в архитектите и мишките. Кварталите са блокирани от месеци и години, задръствания навсякъде. Не се живее вече така - от Овча Купел не може човек да излезе за 40 минути всеки ден!?!??!?? И какво се прави!???

Добави коментар

Водещи новини