Подсъдим за измама е сред организаторите на протестите

Съден за измама в особено големи размери е сред организаторите на протестите в района на Благоевград. Александър Стамболийски, председател на Синдикалната конфедерация “Съюз на българските транспортни работници”,  заяви пред радио “Фокус”  вчера: “В момента обмисляме като цяло каква да бъде организацията и стратегията. Ние заявихме ясно какво искаме и на какво сме готови, и оттук нататък заедно с хората, които са ни гласували доверие, мислим да продължим с тази стратегия.”

Какво обаче стои зад името на Стамболийски, на когото са “гласували доверие”?

Благоевградчанинът е на 37 години, семеен, с две деца. Завършил е местния електротехникум и „Електроника“ в ЮЗУ,  а продължава образованието си в специалност „Право“, пише Topnovini.bg.

Работи като шофьор в страната и в чужбина. Стамболийски е един от учредителите на Съюза на българските транспортни работници и от година е негов председател. Извън биографичната справка обаче, има друг, по-любопитен момент -  един от организаторите на протестите в момента е подсъдим за измама в особено големи размери, а делото му е в ход.

От информацията по делото става ясно, че Стамболийски е обвинен, че е ужилил с 50 000 лв. транспортната фирма, в която работил. Това е и причината той да е обвинен за документно престъпление. Александър Стамболийски измислил и организирал схема за фиктивен транспорт на хидроизолационни материали от Белгия, които доставяла фирма „Виго“ ЕООД по поръчка на „Армормат“ ООД.

Двете дружества имали един и същи офисв Благоевград, ползвали са една компютърна мрежа, държали са складове в града и столицата, като отговорник за спедицията бил Стамболийски.

В началото на ноември 2007 г. той казал на собственика на „Армормат“ ООД Иван Димитров, че през този месец извършването на превозите ще бъде възложено не на традиционните спедитори, а на ЕТ „Любен Василев“, и го уверил, че лично познава търговеца, който бил много коректен.

След този разговор бизнесменът излязъл в отпуск и когато се върнал, установил, че всички доставки на стоки за фирмата от Белгия вече били възложени на ЕТ „Любен Василев“. Тъй като лично искал да познава хората, с които работи, Димитров настоял Стамболийски да го запознае с Любен Василев или да му предостави негови координати за контакт, но до запознанство не се стигнало.

Същевременно Стамболийски възложил доставките за месеца на други пет транспортни фирми, които приели и реално извършили превоза, за което били оформени необходимите документи.

Организаторът на протестите в Благоевградско помолил своя приятел Димитър Нусков от с. Градево да му уреди фактури от фирмата на неговия вуйчо Любен Василев. Тримата се срещнали в ресторант „Бонита”, където работила Елица, съпругата на Д. Нусков, и там били създадени осем фактури на обща стойност 50 000 лв. След това фактурите били предоставени на главната счетоводителка на „Армормат“ ООД Жулиета Кантурска. По идея на Стамолийски парите отишла да вземе от счетоводството Елица, която се представила като служителка в ЕТ „Любен Василев“, след което му ги предала.

Схемата с фиктивния превоз лъснала скоро, тъй като петте фирми, които реално доставили стоката от Белгия, започнали да си търсят парите. Собственикът на „Армормат“ Иван Димитров наредил да бъде извършена проверка във фирмата, която установила, че превозите в действителност са извършени от тези пет фирми, а платената сума е 50 000 лв.

След като Стамболийски бил разкрит, престанал да ходи на работа и да отговаря на телефонните обаждания. Впоследствие обаче признал предДимитров, че умишлено е организирал фиктивен транспорт, като за целта е използвал ЕТ „Любен Василев”, и в края на ноември 2007 г. трудовият му договор с фирма „Виго“ бил прекратен.„Армормат” ООД се наложило да заплати дължимите суми на действителните превозвачи.

Коментари

 1. 2018.11.15 | 00:39

  Измама в особено големи размери-50 000 лв а нашите управляващи които ни мамят и крадат с милиони защо не са подсадими?

 2. 2018.11.14 | 07:19

  РУСКАТА ПОЛИЦИЯ ТРЕБВА ДА ДОЙДЕ ДА ПОКАЖЕ НА НАШТЕНАШТЕ ПОЛИЦАИ КАК СЕ МЛАТИ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ МАФИОТЧЕТА ПО ПЪТИЩАТА ТОГАВА ЩЕ СЕ МОЛЯТ ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ХАХА
 3. 2018.11.14 | 07:15

  ТО СЕ ЗНАЕ ЧЕ ВСИЧКИ ПРОТЕСТИ СА ОРГАНИЗИРАНИ ОТ МАФИОТИ КОЙТО ИМ БЕШЕ СПРЯН НАРКО БИЗНЕСА И И СТОЧВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА И ТОЯ СОПОЛ Е ЕДИН ОТ ТЯХ ОТ К.УР.ВИ.ТЕ НА БСП
  Брюксел: България се е справила с организираната престъпност и съдебната независимост КРАТКО И ЯСНО
  ТОВА Е ОТ ЯСНО ПО ЯСНО ЧЕ Тъпа червено кратуно, протестиращите са част от БСП а другите са заблудени овце! По времето на Орешарски бензина беше 2.56 а сега е 2.26 по времето на орешарски минималната пенсия беше 150 лева сега е 310лева по времето на Орешаркси минималната заплата беше 250 лева сега е 510 лева ти прави разликата бе червен педерас!
  БСПтерористите с качулки СТОЯТ ЗАТ ХАОСА ПО ПЪТИЩАТАВсички плащаме и най вече АЗ СТАИКОТО ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ОТ КТБ ЗА ДА СВАЛИМ БОКО ОТ ВЛАСТ ПО ПРЕСТЪПЕН НАЧИН ЗА ДА МОЖЕ ДА КРАДЕМ ОТНОВО НА СВОБОДА И ДА ЗАЩИТИМ НАШАТА К.У.Р.В.А
  ЕЛЕН ОНЧЕВА .И СКАЧАТ И ПРОТЕСТИРАТ И ПЛАЩАТ ЗА ДА СВАЛЯТ ПРАВИТЕЛСТВОТО...НО НАЛИ ЗНАЕТЕ ЧЕ ДНЕС ВСИЧКО СЕ ЗНАЕ ВСИЧКО ЗА ВСИЧКИ ,ОСОБЕНО ЗА РУМЕН РАДЕВ ПОСЛУШКОТО КОЙТО Е ШЕФ НА( НСО ) И КОИТО ПОЗВОЛИ НА РУСКИТЕ ТАИНИ СЛУЖБИ И ТУРСКИТЕ ДА БЪДАТ ПОДСЛУШВАНИ ЕВРО ЛИДЕРИТЕ В ХОТЕЛО НА АРАБАДЖИЕВИТЕ ПЕРАЧИ НА ПАРИ ОТ БСП.ПА ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА БЕЧЕВ МИТО ОЧИЧКИТЕ ОТ БСП ЗА КАРНОБАТЦКИО МАФИОТ КМЕТ НА БСП И МНОГО ДРУГИ ЗНАИНИ И НЕЗНАИНИ МАФИОТИ ОТ БСП

 4. 2018.11.14 | 04:30

  А,мутрягата , дето ни "управлява" , що за птица е ?

 5. 2018.11.13 | 20:28

  Никой не е учуден- само такива елементи се опитват да дестабилизират държавата! А овцете около тях крякат малоумно! Добре, че са толкова малко! Изглеждат смешни, но предизвикват вече и гняв- нарушават обществения ред!

  1. 2018.11.14 | 04:21

   САМО ДА ПОПИТАМ : НАРУШЕНИЕ ЛИ БЕШЕ ПРЕЖДЕВРЕМЕННОТО СВАЛЯНЕ НА ОРЕШАРСКИ ,ПРЕДИ ОЩЕ ДА СИ БЕШЕ СЪСТАВИЛ ПРАВИТЕЛСТВОТО ? ДАЖЕ МУ ЛЕПНАХА ВСИЧКИ ЧЕРНИ ПЕТНА ,ИЗВЪРШЕНИ ОТ ДРУГИ ПРЕДИ НЕГО . ОТГОВОР : НЕ САМО НАРУШЕНИЕ -ТОВА БЕШЕ ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНЕН ПУЧ ОТ ЛИКВИДАТОРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ , СДС И ГЕРБ !

  2. 2018.11.13 | 22:38

   Простащината е вашата същност! Занимавате се само с фалшиви новини и опорни точки! Ако не си комуне, то си турче- изпаднали сте на дъното наглеци!

  3. 2018.11.13 | 22:32

   То щото държавата се къса от стабилност!!! Ти малоумен ли си или да? Ясно е, че си платен герберски трол! Той и борисов е най-големия крадец, но него никой не го закача да го съди, понеже каквото той каже това става в мафиотската ни държава.

 6. 2018.11.13 | 23:55

  Държавата не е била по-добре. Има събираемост на данъците,удариха големите ДДС-ари. Босове и олигарси се изпокриха и не ходят като преди по заведения с по100човека като стада павияни. Всички или са осъдени или в момента са подсъдими. Пътува се по-свободно и все повече из ЕВРОПА и света,дори и за един уикенд се отскача до Гърция,Турция. С магистралата лятото се отива за 2-3часа от София и др градове до морето. Има какво да се желае,но какво беше преди 10-15години? Има градове,като Бургас например,които се преобразиха изцяло. Пътната им мрежа,градски транспорт,спортни зали,басейни,площадки,паркове,морска градина и много др неща. За разлика от преди 15-20год. сега с образование и чужджезик си намираш много добра работа! А винаги ще има неудачници мразещи прогреса и нереализирани,които ненавиждат всичко прогресивно.

 7. 2018.11.13 | 22:43

  Ами той и чичо кмет (така наричат Димитър Николов) е осъден за контрабанден внос на сухо мляко, а "баща" му Бойко е доказана мутра....айде стига търсете под вола теле. На всички наистина ни писна!!!

  1. 2018.11.13 | 23:01

   Поредните фалшиви новини предизвикващи досада! Ей, само това можете, но не и да работите и творите, червени некадърници- приватизатори!

 8. 2018.11.13 | 21:42

  Всичките протестъри са купени от БСП и Костов лица, повечето с криминално минало. Има и прошляци, недоволни от всичко, но представа си нямащи какво трябва да се направи.

 9. 2018.11.13 | 21:03

  Абе до кога ще търпим крими елементи да клатят една цяла държава? Да изметем тая комунистическа сган еди път за винаги!

 10. 2018.11.13 | 20:57

  Без да ги познавам тези тримката от Благоевград ми стана ясно,че не са читави! Вчера написах един коментар за тях,но червените гниди не спряха да реват,че съм бил герберски трол! На 54 г.съм и съм се сблъскал с много от трудностите на живота. Не ме интересуват партий защото във всички има комунисти,но ГЕРБ са по-малкото зло.

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли внесените промени в НК, с които ще се прекрати намаляването на присъди за непълнолетни престъпници?

Одобрявате ли внесените промени в НК, с които ще се прекрати намаляването на присъди за непълнолетни престъпници?

Избрано от Интернет

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.