Кампания за образователната интеграция на ученици от малцинствата ще се състои в Сливенска област

  • 13 ноември 2018 14:53

  • 650
  • 2
Кампания за образователната интеграция на ученици от малцинствата ще се състои в Сливенска област
© Булфото

В Сливенска област от 14 до 16 ноември ще се състои информационна кампания за образователната интеграция на ученици от малцинствата под наслов "Надежда за всички". Това съобщиха от Регионалното управление на образованието /РУО/-Сливен.

Кампанията ще бъде открита утре, от 14.30 часа, в заседателната зала на община Котел. Ще се състои среща с директори на училища, детски градини, учители, родители, представители на общината, МОН, академичните среди, членове на екипите за обхват, относно взаимните ползи от образователната интеграция на децата и учениците от етническите малцинства. 

Ще бъде обсъдена работата по Механизма за обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. В РУО-Сливен на 15 ноември от 15.00 часа ще започне кръгла маса за представяне на добър опит за ползите от образователната интеграция и работата по Механизма за обхващане.

На 16 ноември, от 11.30 часа, в театъра "Минко Балкански" в Нова Загора ще има концерт, посветен на Международния ден на толерантността. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
650 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВИКТОР ИВАНОВ ИВАНОВ

2018.11.13 | 15:43

2

Тези 10 годишни цигани дишащи лепило и протегнали ръце да просят са бъдещето на БЪЛГАРИЯ.Нашите "политици" се погрижиха за това.

2018.11.13 | 15:25

1

след като са ,,малцинство'' , защо ги наричате българи по пресата ,когато направят нещо в друга държава и се опитвате да ми наложите да ги наричам роми,след като от векове ги наричаме цигани

Добави коментар

Водещи новини