Повече от 80 автомобили преминаха по централните улици на Видин в протестно шествие

  • 10 ноември 2018 15:02

  • 1643
  • 2
Повече от 80 автомобили преминаха по централните улици на Видин в протестно шествие
© pixabay

Повече от 80 автомобила се включиха в протестно автошествие във Видин, което премина по централните улици на града. Колоната от автомобили спря пред старинната крепост "Баба Види", откъдето водачите на автомобили се включиха в протестен поход до централния площад в града, съобщава БТА.

"Излизаме в пълна солидарност с майките на деца с увреждания и искаме оставка на Валери Симеонов. Излизаме и като част на националната инициатива за протест срещу високите цени на горивата и най-вече за това, че цените им в Северозападна България са с 10-15 процента по-високи от цените в останалата част на страната. Протестът ни е и срещу системата "бонус - малус", забавяне на изграждането на адекватна пътна инфраструктура между Видин - София и срещу бездействието на кметската администрация за промяна на Общия устройствен план на Видин, с която да започнат процедурите за строителство на Е 79", каза Росица Кирова, участник в протестите.

Днешният протест е организиран в социалните мрежи от групите Гражданска инициатива за магистрала до Видин и тунел под Петрохан, уточни Кирова.

 

 

 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1643 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.11.10 | 17:51

2

Комунистически наследници!

2018.11.10 | 15:26

1

Цените на горивата са си нормални. Заплатите ни са ниски!

Добави коментар

Водещи новини