София влиза в битка за пътната безопасност (видео)

  • 09 ноември 2018 11:59

  • 897
  • 2
София влиза в битка за пътната безопасност (видео)
© Novini.bg

Столична община влиза в битка за пътната безопасност.

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и 11 неправителствени организации представиха днес създаването на институционален механизъм за извънсистемен контрол върху дейността, касаеща пътната безопасност в града.

„Столичната община има голям опит в работата и партньорството в неправителствения сектор чрез различните програми. Представители на различни области участват директно във формирането на политики в Столична община“, обясни Фандъкова.

По думите ѝ Съветът ще работи изцяло на обществени начала и чрез участие в състава на различни видове органи. За председател е предложен зам.-кметът по транспорта, а самата Фандъкова ще участва в голяма част от заседанията.

Движението на велосипедистите е една много важна тема, но не само.

„Наистина това е част от моето виждане за съвместна работа в неправителствения сектор. Надявам се да намерим най-добрия начин, по който всички да допринесем за една по-сигурна София“, заяви столичният кмет.

Фандъкова припомни всичко, което е направено в последно време за пътната безопасност в столицата. Тя даде пример с повдигнатите пешеходни пътеки, които са вече над 330.

„Мисля, че те се утвърдиха като един добър начин за намаляване на скоростта и спасяването на човешки животи“, обясни Фандъкова.

На този фон над 220 са пешеходните пътеки в София, които са с допълнително осветление. Над 1000 броя пък са изкуствените неравности около училища и детски градини. Вече 20 пешеходни пътеки са оборудвани със "специално изобразяване".

„Продължаваме изграждането на разделители тип пешеходна ограда в София. Последно такъв голям проект направихме на Симеоновско шосе“, посочи кметът, като допълни, че в по-страничните квартали са монтирани разделители тип Ню Джърси, както и се изграждат тръбно-решетъчни парапети около входовете на детски градини.

В Столичната община работи и Съвет за безопасното движение на деца в София. Така 84 са интерактивните площадки в различните училища и детски градини.

„Убедена съм, че с креативността на присъстващите представители тази програма можем да я обогатим. Ако децата са добре подготвени, те са тези, които са нашите партньори. Затова децата са особен фокус в нашето внимание“, посочи столичният кмет, като на брининга стана ясно, че на 20 ноември стартира олимпиада по пътна безопасност в училищата.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
897 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ТОГАВА ЩЕ ИМА СОФИЯ ...

2018.11.09 | 13:28

2

ХОРАТА НА СОФИЯ ТРЯБВА ДА ВЛЯЗАТ В БИТКА С ТАЗИ ТЪПА ДАСКАЛКА ФАНДЪКОВА И ЦЯЛАТА И КОРУМПИРАНА КЛИКА ....

фжх

2018.11.09 | 13:01

1

ТАКАВА СКАПАНА ОБЩИНА НЯМА НЯМА.............................

Добави коментар

Водещи новини