Такситата в Пловдив поскъпнаха със 7 стотинки

  • 07 ноември 2018 19:30

  • 542
  • 0
Такситата в Пловдив поскъпнаха със 7 стотинки
© Pixabay

Такситата в Пловдив поскъпнаха със 7 стотинки. Цената им на километър пробег се вдигна заради скъпите горива и увеличената с около 100 лева гражданска отговорност. Това съобщи председателят на Асоциацията на таксиметровите водачи Диян Станев, пише "Монитор".

Той уточни, че причина за повишаването на цените е и високият данък, който жълтите коли плащат на община Пловдив. За година сумата, която те плащат на местната власт, е 750 лева. Таксиметровите водачи искаха този данък да бъде наполовина по-малък, но пловдивският общински съвет гласува размерът на данъка да остане в същия размер, като през миналата година. 

Така вече втори ден жълтите коли в Пловдив возят клиенти малко по-скъпо. Цената на първоначалната такса от 90 стотинки скочи на 99 стотинки. Цената на километър пробег през деня от 0,75 лв. вече е 0,82 лв., а нощната тарифа от 0,85 лв. стана на 0,92 лв. Цената на таксата престой остава 20 стотинки, каквато бе и преди поскъпването. Такситата в Пловдив са около 1200.

Междувременно стана ясно, че тази неделя шофьори от Пловдив се вдигат на протест срещу високите цени на горивата по бензиностанциите. Протестът се организира в социалните мрежи и в него няма да се включат таксиметровите шофьори, обяви Диян Станев.

Последвайте канала на

Novini.bg
542 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини