Гости от Окаяма засадиха японска вишна в Пловдив

  • 07 ноември 2018 14:52

  • 440
  • 0
Гости от Окаяма засадиха японска вишна в Пловдив
© Pixabay

Гости от побратимения с Пловдив японски град Окаяма засадиха японска вишна в района на Младежкия център в града, съобщиха от пресцентъра на община Пловдив. Спортната зона се обогати с общо 30 дървета, сред които и екзотични видове като магнолия, индийски люляк, бамбук, ароматна върба, златен хималайски кедър.

Заместник-кметът по спорта Георги Титюков запозна гостите с дейността на Младежкия център, с начина, по който привличат млади хора и как реализират все по-успешни и интересни проекти.

Такео Йошида и Хироши Гото са в България за уточняване на детайли за съвместната си дейност с федерациите по борба, волейбол и бадминтон, след като през 2016 г. беше подписано споразумение за сътрудничество между Министерството на младежта и спорта и японското министерство на образованието, културата, спорта, науката и технологиите.

Като побратимени градове Пловдив и Окаяма ежегодно организират размяна на гостувания на ученици. През 2019 година осем деца ще пристигнат от Япония в Пловдив и осем от Пловдив ще заминат за една седмица там.

Последвайте канала на

Нора Виткова
440 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини