Общините вече могат да кандидатстват за финансиране на проекти за безплатен безжичен интернет

  • 07 ноември 2018 14:37

  • 459
  • 0
Общините вече могат да кандидатстват за финансиране на проекти за безплатен безжичен интернет
© Pixabay

Общините вече могат да кандидатстват за финансиране на проекти за безплатен безжичен интернет. Вторият конкурс за кандидатстване е за  вече регистрираните по инициативата общини. Кандидатурите се подават само по електронен път до 18.00 часа на 9-и ноември.

“Инициативата цели предоставянето на безплатен обществен интернет в целия ЕС на площади, паркове, градски зали, библиотеки и други обществени места. Идеята е всеки без значение от местоположение и вид труд да има достъп до висококачествена връзка. До 2020 г. е предвиден бюджет от 120 милиона евро за финансиране на 8 хиляди общини в целия ЕС“, поясни пред БНР Христина Добрева, главен експерт в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Първият конкурс е бил отменен поради технически неизправности на портала за кандидатстване. Интересът от страна на българските общини е бил голям.

Броят на регистрираните общини от ЕС към момента е 19 250, като 230 от тях са български, а това е 87% от всички наши общини. Това е “показател за големия интерес, който местните общности проявяват“, каза Добрева.

В конкурса могат да участват общини и сдружения на общини, посочи още тя.

Последвайте канала на

Десислава Станева
459 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини