Броят бездомните кучета в София

  • 21 февруари 2012 15:52

  • 1430
  • 0
Броят бездомните кучета в София
© Булфото

До края на март ще бъде направено ново преброяване на бездомните кучета в София, съобщи за БТА заместник-кметът Мария Бояджийска. Преброяването се извършва от екипи на ОП "Екоравновесие" и неправителствени организации за защита на животните.

Общината предвижда да се увеличат на шест ловните екипи за бездомни кучета, тъй като в момента те са намалени по искане и на неправителствените организации заради студеното време, което не позволява да се извършва кастрационни дейности след залавянето на животните.

След оптимизация на структурата на общинското предприятие ще се увеличи броят на служителите, които са пряко заети с дейностите по залавяне и обработка на заловените животни. В момента 8 от общо 23 души на щат се занимават пряко с дейността, поясни Бояджийска. По думите й след преструктурираните на дружеството те ще станат 12 души. Ще се слеят част от административните длъжности, за да се освободи допълнителен щат за специалисти.

Общината ще обяви поръчка за доставка на мобилна клиника за обработка на животните, чиято стойност ще е около 150 хиляди лева. След доставката й ще се съкрати значително времето за кастрация на едно куче, тъй като за обработката на животните е необходимо те да бъдат заловени от местообитанията им, след което се карат в приюта в "Сеславци". След кастрацията там те пак се връщат на обичайните им места. С мобилната клиника ще се спести голяма част от това време, посочи заместник-кметът.

Последвайте канала на

БТА
1430 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини