Майките на деца с увреждания продължават да искат оставката на Валери Симеонов вече 14-ти ден

  • 04 ноември 2018 20:11

  • 15634
  • 3
Майките на деца с увреждания продължават да искат оставката на Валери Симеонов вече 14-ти ден
© Булфото (архив)

14-тият пореден протест на майките на деца с увреждания и подкрепящите ги граждани приключи с обещанието утре шествието да е по-мащабно. 

Те настояваха отново за оставката на вицепремиера Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, който ги нарече "кресливи жени с уж болни деца". 

Аделина Банакиева от организаторите обясни пред БНР, че вече не разчитат на българското правителство, а единствено на европейските институции за подкрепа. “Днес е започнало подписването на европейската конвенция за защита правата на човека. Това, в което вече сериозно се съмняваме, че речта на омразата от устата на висш държавен служител, категорично нарушава тези права и нашето правителство не взе мерки това да не се случва", каза тя.

Банакиева съобщи, че за утрешния ден ще разчитат на автомобилисти и мотористи. "Да, утре сме обявили автошествие. Като вероятно ще отидем и до централата на ГЕРБ", допълни още тя.

Запитани дали не се чувстват употребени за политически цели, майките заявяват, че за тях е важно двата закона, за които се борят, да бъдат приети в Народното събрание и са убедени, че ако поискат оставката на цялото правителство и премиера, в центъра на София ще се съберат десетки хиляди души.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
15634 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
таркал

2018.11.05 | 14:11

3

Не харесвам Валерката! Но не съм съгласен кресливи лелки и дядковци без работа, представящи се за майки на деца с увреждания да решават кой става и кой не за политик. Техните искания са политически ,а не социални и да ме прощават за грубостта истинските майки на деца с увреждания, но приемайки го за политически субекти мога да им кажа следното: Вашето място е до децата Ви а не на улицата да връщате комунистите на власт. Аз не съм съгласен Симионов да си ходи, но имам работа и не мога да ходя и да крякам по улиците. За това хората са измислили изборите. Там се решава кой с какво да се занимава. И още нещо. Един от бащите на френската революция беше казал: Не съм съгласен с твоето мнение , но съм готов да дам живота си за да имаш правото да го изкажеш на глас. В тази връзка Валееркатаима право да си хортува глупостите, щом хората са гласували за него. Само при комунизма талпите решават кой да умре и кой да живее. Изроди червени!!

Rumen

2018.11.05 | 07:22

2
Не ми прилича тази на майка. Вампир по скоро.

2018.11.04 | 21:56

1
Тия платени от Нинова бабички да се прибират в къщи че ще настинат

Добави коментар

Водещи новини