Полицията ще следи за нарушения на велосипедисти и каруци

  • 04 ноември 2018 16:17

  • 12079
  • 0
Полицията ще следи за нарушения на велосипедисти и каруци
© Булфото (архив)

Глобата за велосипедисти, които карат своите колела без светлоотразителни елементи на тях, е 50 лв. Ако не бутат велосипедите си по тротоарите и при преминаване през пешеходна пътека, санкцията е 20 лв. При движение при намалена видимост, без светлоотразителна жилетка, нарушителите ще трябва да заплатят 10 лв.

Това обясни пред медиите полицейски инспектор Мария Ботев от ГД "Национална полиция" по повод започналата акция "Зима". Акцията стартира на 1 ноември и ще продължи до края на месеца. До 10 ноември акцент в нея ще бъдат велосипедистите и каруците. Вторият етап ще е за пешеходците, а третият за безопасното шофиране при зимни условия. Инспектор Ботева отбеляза, че акция "Зима" се провежда повече от 20 години.

Тя коментира, че има специални правила за движение на велосипедисти и каруци, които те често пренебрегват. И допълни, че децата, които не са навършили 12-годишна възраст могат да карат колелата си по тротоарите и пешеходните пътеки, но ако трябва да се движат по пътя трябва да са с придружител.

Полицейският инспектор от "Пътна полиция" обясни, че във втората десетдневка на месеца ще се следи за неправилното пресичане на пешеходците и за случаи, в които водачите на МПС им отнемат предимство.

Последвайте канала на

БТА
12079 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини