"Напоителни системи" бламираха Мирослав Найденов - избраха друг кандидат (обновена)

  • 21 февруари 2012 13:05

  • 4173
  • 0
"Напоителни системи" бламираха Мирослав Найденов - избраха друг кандидат (обновена)
©

Радослав Чеглайски е избран за председател на Борда на директорите на "Напоителни системи". Людмил Денев, който също беше предложен за председател, ще е член на борда.

Радослав Чеглайски от 1 ноември 2011 г. досега е бил зам.-председател на Борда на директорите на "Напоителни системи". Той е строителен инженер по хидроенергийно строителство.

Людмил Денев е досегашният главен инженер на дружеството. Завършил е Хидротехническия факултет на УАСГ, специалност ВиК инженер, работил е дълги години в Министерството на земеделието. От 2010 г. е главен инженер на "Напоителни системи".

Радослав Чеглайски заема мястото на Георги Харизанов, който беше временно отстранен от Борда на директорите заради повдигнато му обвинение за дело от 2001 г. Земеделският министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на отново каза, че е обсъдил въпроса с Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и предложението на премиера е било Харизанов да напусне борда. Найденов уточни, че е посъветвал Харизанов да обжалва постановлението пред Софийска апелативна прокуратура и ако обвинението падне, той ще бъде възстановен на работа.

Земеделският министър посочи, че е странно как някой се е сетил да търси отговорност на Георги Харизанов за случай отпреди 11 г. Найденов каза, че е много доволен от работата на досегашния директор на "Напоителни системи" и на дружеството като цяло. Министърът беше категоричен, че атаката срещу Харизанов и "Напоителни системи" не е случайна и заподозря, че с проверките на микроязовири са засегнати определени финансови интереси. Той каза, че случаят с дипломата на Харизанов не може да бъде сравняван с този с дипломата на Калина Илиева. "Той не е излъгал, че има диплома, за разлика от Калина Илиева. За да си в Борда на директорите, не се изисква диплома за висше образование", уточни Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

Министърът каза, че е ядосан на Харизанов, че не му съобщил за повдигнатото обвинение на 13 януари, когато е разбрал за това, защото е можело да се реагира по-адекватно.

Самият Георги Харизанов каза, че обвинението е заради случай на кражба във фирма, в която е работил през 2001 г. Разпитани били всички служители, Харизанов доброволно се подлага на детектор на лъжата и след 2001 г. досега никой не го е търсил по казуса.

"Целта на атаката е моята скромна особа. Не се занимават с бившия председател на Борда на директорите на „Напоителни системи” Георги Харизанов", заяви министърът на земеделието и храните.

„Това не е случайна атака. Атаката започна преди известно време, но случайни неща няма. Аз не мога да си обясня как се възстановява нещо отпреди 11 години. Това е засягане на огромни финансови интереси. „Напоителни системи” се оказаха на първа линия и денонощно точно служители на това дружество работиха да възстановят дигата край Свиленград. Има определено някаква атака”, категоричен е Найденов.

„Дейността по възстановяване на баланса на хидросъоръженията започна с този борд на директорите и там е закопано кучето, защото когато се възстановят, ще се види колко милиона са източени, без да има документи за тях и заради това изчезна цялата документацията на Агенцията по хидромелиорации”, посочи Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

„На тях им е ясно, че ако няма политическата воля в мое лице, няма да се възстановят белите полета в балансите на хидросъоръженията. Много милиони са изтекли. Единственият начин да бъдат засечени къде са отишли, е да се довърши това, което съм възложил на сегашния Борд на директорите – да възстановят в пълния обем финансовия баланс на хидросъоръженията. Те целят мен, но аз няма да спра. Срокът това да се случи е средата на годината и наближавайки средата на годината много хора ги е страх и когато се види разликата от излезлите пари, които са отишли някъде и ги няма, тогава ще се разбере защо е била атаката”, подчерта Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4173 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини