Ще се промени ли цената на винетките?

  • 02 ноември 2018 09:02

  • 1257
  • 1
Ще се промени ли цената на винетките?
© Нова телевизия

За мен обезателно трябва да се промени законът свързан с каруците. Хората, които използват каруците за селскостопански нужди имат номера и светлоотразителни елементи, тези, които ги използват за гонки са извън закона. Това заяви инж. Веселин Давидов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” в сутрешния блок на Нова телевизия. 

"Цената на винетките няма да се променя. Към електронна винетка преминаваме на 1 януари, която към този етап запазва цената си", каза още той.

"Глобата, ако шофирате без винетка и ви хванат е 30 лева. В този случай ще има по-голяма събираемост, от предишните високи цени. Това са т.н превъзпитателни глоби, които има и в западните страни. Тези глоби са предвидени за леки автомобили - за тежкотоварни глобата е 70 лева", допълни Давидов.

"Сателитната локализация е свързана с тол системата и тежкотоварните автомобилите. Най-късно на ГКПП те ще бъдат хващани, ако са без винетка, там при съгласие ще си плащат глобите", разкри той за сателитите, които ще хващат нарушителите на пътя.

"Хубавото на тол таксите е , че ще се използват за ново строителство на пътя, не само поддръжка", завърши инж. Веселин Давидов. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1257 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.11.02 | 22:16

1
До сега къде отидоха парите от винетките и данъците на автомобилите?

Добави коментар

Водещи новини